Zona Lliure en defensa de les llibertats! Un espai virtual per recollir informació d'actes i d'esdeveniments que es realitzen per donar a conèixer al món la relació conflictiva de l'Estat Espanyol amb Catalunya.

dimecres, 31 de juliol del 2019

Concentració davant del Parlament Europeu d'Estrasburg

El dia 2 de juliol de 2019, 14.000 demòcrates catalans van viatjar fins a les portes del Parlament Europeu a Estrasburg per denunciar el veto de Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras com a eurodiputats i la vulneració del drets de representació dels més de 2 milions de catalans.

Carles Puigdemont i Toni Comín van seguir la manifestació  fora del territori francès a uns 3 km del Parlament a causa del risc de ser detinguts tal com va explicar l'advocat del MHP  Carles Puigdemont, Miquel Boye, el qual va informar que el risc consistia en la possible aplicació del conveni  en vigor del 2002 entre Espanya i França; un conveni  pensat per al trasllat de membres d'ETA i immigrants irregulars, mitjançant el qual se'ls podria enviar a Espanya sense ordre d'extradició. Els dos eurodiputats hi van participar a l'acte de forma telemàtica. 

Diana Riba i Jordi Solé, ambdós eurodiputats, van donar veu al comunicat que Junqueras va trametre a l'acte.

A l´acte es va llegir el manifest firmat per 32.000 persones i 33 entitats, on es denunciava que l'estat espanyol no respecta l'informe de l'ONU, el qual  demana l'alliberament immediat dels presos independentistes catalans. La negativa de l'estat espanyol contravé els compromisos internacionals que hi té subscrits.


Sanitaris X la República a la manifestació d´Estrasbourg


Una vintena d'eurodiputats de diversos països de la Unió han participat a l'acte. Quatre s'han dirigit al públic, entre els quals Matt Carthy, que ha reclamat la presència dels eurodiputats catalans al ple de constitució del Parlament Europeu. 



Video cedit per N. Pàmies

Per a més informació: 

https://www.vilaweb.cat/noticies/guia-manifestacio-estrasbrug-2-juliol/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada